címlap

 kapcsolat

Programok Kiadványok Galériák Letöltések Kamra

Kamra

  • Sylvester János sárvári nyomdájában Abádi Benedek segítségével készítette el az első teljes, korszerű Újszövetség-fordítást, ennek a kalandos történetét dolgozza fel ez a rövid kis film, gyerekek számára is érthető módon.

  • 2016. október 5.
    500  Jahre  Reformation  –  500  Bäume  in Wittenberg  /  Ein  Zeichen  gewachsener ökumenischer  Gemeinschaft  (500  éves reformáció  –  500  fa  Wittenbergben  /  a növekvő ökumenikus közösség jele)
    Wittenbergben,  nem messze  az  Új  Városháza  (Neues  Rathaus) épületétől,  egy  rövid  áhítat  keretében került sor a  382-es  sorszámot viselő  ámbrafa jelképes „elültetésére”. Az alkalom résztvevői gyülekezetünk  delegációja mellett apácai,  csákvári,  eberni és porvooi testvérgyülekezetünk küldöttei voltak.

  • 37 lelkes zarándok részvételével egyhetes autóbusz kiránduláson látogattunk meg néhány – a reformáció történetében fontosnak számító – németországi helyszínt. Luther lábnyomát kereshettük Erfurt utcáin sétálva, Eisenachban a városba latint tanulni érkező kisdiák, Wartburg várában pedig a „György lovag” álnéven bujdosó
    bibliafordító emléke lengett körül bennünket. Élvezhettük a frissítő Luthertrunk aromáját a rödentali fogadóban, s a festői panorámát a coburgi vár falairól körülpillantva. Végül „névadó” hitvallásunk városát, Augsburgot látogattuk meg. De az út résztvevői számára felejthetetlen marad eberni testvérgyülekezetünk vendégszeretete is, csakúgy, mint a velük átélt kirándulások Bambergben, s a frankok szent hegyén a Staffelbergen.

  • Hallgasd meg