címlap

 kapcsolat

Programok

Napi igék

Aktuális

Február 19. 17 óra - Lehet-e? Fórum

Az Európai Protestáns Magyar Szabadegyetem Egyesület és a Magyar Pax Romana havonta, rendszerint szerdánként, 17 órakor, az Evangélikus Országos Múzeum Pincegalériájában megrendezett vita-fóruma. A két szervezet közösen jelenteti meg meg az Egyház és Társadalom című online folyóiratot, amelyet a www.egyhazestarsadalom.hu oldalon követhetnek nyomon az érdeklődők.

Február 19-én Civil, civilség, civil kurázsi – címmel zajlik beszélgetés, közös gondolkodás.

Február 23. 11 óraKantátazenés istentisztelet

A Lutheránia J. S. Bach 144-es és 157-es kantátáját énekli templomunkban az istentisztelet keretében.

Február 23. 18 óraOrgonazenés áhítat

Évtizedes hagyományokra visszatekintő sorozatunk vendége februárban Szotyori-Nagy Gábor orgonaművész lesz, aki a Belvárosi Szent Mihály Templom orgonaművésze, illetve Budapest Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia Templom korrepetitora. Rendszeres koncerttevékenységet folytat Magyarországon és külföldön egyaránt. Repertoárján a kora barokk szerzőktől a kortárs zenéig szinte minden fontosabb mű megtalálható.

 

Oltalom a zivatarban II.

Zászkaliczky Péter ny. lelkész több évnyi munkájának eredménye a Pesti Evangélikus Egyház történetének újabb kötete, amely a gyülekezet 20. századát meséli el. A dokumentumokban, képekben, új kutatási eredményekben bővelkedő könyv megvásárolható a Huszár Gál Könyvkereskedésben.

Oltalom a zivatarban